Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
: 8 + 4 =

Primar

Johnathan Doe

Johnathan Doe

%AM, %26 %495 %2017 %10:%Aug

Galerie foto

%PM, %25 %861 %2017 %19:%Aug

Acte utile

Inregistrarea nasterii:
 
Termenul pentru declararea si inregistrarea nasterii copilului este de 15 zile de la data nasterii. Inregistrarea nasterii copilului se face pe baza declaratiei verbale a oricaruia dintre parinti, prezentandu-se urmatoarele documente:

    Certificatul medical constatator al nasterii, intocmit pe formular tip, care va trebui sa poarte numar de inregistrare, data certa, sigiliul unitatii sanitare, semnatura si parafa medicului;
    Certificatul de nastere si actul de identitate al mamei si al declarantului, daca nasterea nu este declarata de mama;
    Certificatul de casatorie al parintilor copilului, daca sunt casatoriti.

Inregistrarea casatoriei:
 
Casatoria se incheie de catre ofiterul de stare civila, la sediul autoritatii administratiei locale in a carei raza administrativ-teritoriala isi are domiciliul (resedinta) unul din viitorii soti. Pentru incheierea casatoriei, viitorii soti trebuie sa prezinte fiecare urmatoarele acte:

    Declaratia de casatorie, completata personal de catre viitorii soti, in scris, la oficiul de stare civila al locului de domiciliu al unuia dintre ei;
    Actul de identitate;
    Certificatul de nastere în original si în copie;
    Certificatul medical privind starea sanatatii (certificatele medicale sunt valabile 14 zile de la data emiterii si trebuie sa cuprinda mentiunea expresa ca persoana se poate sau nu se poate casatori);
    Acte, in original si copii, din care sa rezulte desfacerea casatoriei anterioare sau decesul sotului/sotiei, daca este cazul.

Inregistrarea decesului:
 
Declaratia de deces se face verbal, de catre membrii familiei decedatului, in termen de 3 zile de la data incetarii din viata a persoanei. In lipsa familiei, decesul este declarat de catre vecini, administratorul imobilului, medicul sau alt cadru sanitar din unitatea sanitara unde s-a produs decesul. O data cu declaratia de deces, declarantul va depune urmatoarele acte:

    Certificatul constatator al decesului, întocmit si semnat de medicul care a facut constatarea în care trebuie consemnata cauza decesului, fara prescurtari;
    Actul de identitate al celui decedat;
    Livretul militar sau adeverinta de recrutare în cazul persoanelor supuse obligatiilor militare
    Actul de identitate al persoanei care declara decesul.

Ajutor de inmormantare:
Conform Legii nr. 416/2001
 
Pentru a beneficia de ajutorul de înmormântare aveti nevoie de urmatoarele acte:

    Certificat deces (copie si original)
    Act de identitate al solicitantului
    Act de stare civila al solicitantului din care sa rezulte relatia de rudenie cu decedatul (mostenitor, tutore, curator)
    Dovezi privind suportarea înmormântarii


Ajutorul de înmormântare se acorda numai persoanelor care au beneficiat de ajutorul social
 
Acte necesare acordarii ajutorului social:
Conform Legii nr. 416/2001
 
    Acte de identitate ale tuturor membrilor familiei
    Certificat de nastere parinti si copii
    Certificat de casatorie
    Buletin de identitate sau carte de identitate
    Hotarâre definitiva de încuviintare a adoptiei sau a plasamentului (pentru copilul minor)
    Adeverinta de elev sau student
    Acte din care sa rezulte încadrarea în categoria persoanelor cu handicap
    Adeverinte eliberate de AJOFM Dâmbovita
    Adeverinta venit eliberat de primaria de domiciliu
    Adeverinte medicale (apt de munca)
    Cupon pensie; somaj; salariu sau orice alte venituri permanente
    Cupon alocatie de stat pentru copii (CEC)
    Cupon alocatie suplimentara pentru familii cu multi copii
    Cerere tip
    Dosar cu sina


Toate actele vor fi prezentate în copie "xerox" si original.

Locuitorii din comuna Osica de Sus au avut parte de momente speciale la sfârșitul acestei săptămâni. La Căminul Cultural din comună au venit mari actori ai teatrului românesc. Cristina Deleanu și Eugen Cristea au umplut de bucurie

inimile celor prezenți la spectacolul cu piesa „Cinci acte de dragoste”.

Pe lângă proiectele administrative pe care Primăria Osica de Sus le are în vedere în această perioadă, reprezentanții ei se îngrijesc și de latura culturală a vieții locuitorilor de aici. Împreună cu Asociația Culturală „Promemoria” și Liceul Teoretic „Ion Gheorghe Roșca”, edilul comunei a reușit să aducă pe scena Căminului Cultural un spectacol de teatru.
„Cinci acte de dragoste” este spectacolul oferit de actori îndrăgiți ai scenei românești publicului din Osica de Sus.
Momentele cultural-artistice organizate la Osica de Sus au continuat cu un program de muzică folk susținut de elevii liceului din localitate.
Redactor: Mirela Vârșă

%PM, %25 %858 %2017 %19:%Aug

Iluminat festiv la Osica de Sus

Iluminat festiv la Osica de Sus

Duminica, 19 iunie 2016 la invitatia d-lui Ion Ciocan, primarul comunei Osica de Sus, Corul Symbol al Patriarhiei Romane,dirijat de parintele profesor Jean Lupu si  doamna  profesor  Luminita Gutanu, cu acordul parintelui paroh Daniel

Preda si binecuvantarea Prea Sfintitului Sebastian, Episcop al Slatinei si Romanatilor,  va da raspunsul la Sf.Liturghie din Duminica Rusaliilor in Biserica "Sf.Mare Mucenic Gheorghe" din localitate.
Dupa slujba, atat soborul preotilor,cat si invitatii si osicenii vor participa sub Stejarul Recunostintei de la Gradinita din Deal  la a-IV-a editie a ,,Paradei portului popular".Parada va pune in lumina alaturi de jocul calusului si farmecul portului popular din Osica de Sus.
Sfanta zi de Rusalii va fi incheiata cu un concert al Corului Symbol la Caminul Cultural din Osica de Sus incepand cu ora 18.00.

%PM, %25 %856 %2017 %19:%Aug

Arc peste timp la Liceul Ion Gh Rosca

Inaugurat cu o jumatate de veac in urma, Liceul din Osica de Sus, pentru ca asa s-a numit initial, devine in anul 2011 Liceul Teoretic "Ion Gh. Rosca".


Festivitatea organizata cu prilejul aniversarii a 50 de ani de existenta a reprezentat un omagiu adus liceului, o expresie a sentimentului de recunostinta pentru generatiile care s-au format, se formeaza si se vor forma pentru viata la Liceul Ion Gh Rosca.

%PM, %25 %855 %2017 %19:%Aug

Memorialul Gheorghe Soarece

Au trecut şapte ani de când fostul component al formaţiei FC Olt Scorniceşti Gheorghe Şoarece marchează în ceruri. În amintirea sa, cei care i-au apreciat valoarea, dar şi simpli iubitori ai fotbalului au participat ieri la memorialul care

poartă numele atacantului. Momentul a fost marcat prin organizarea unui meci demonstrativ între echipa Olteţul Osica şi Craiova Maxima.

Cunoscut pentru calităţile sale de golgheter, Gheorghe Şoarece, fostul atacant al singurei formaţii din judeţ care a evoluat în Divizia A, FC Olt Scorniceşti, s-a stins la doar 54 de ani, răpus de o boală nemiloasă. Cei care l-au iubit nu l-au uitat, iar în cinstea lui prietenii au organizat o nouă ediţie a memorialului care îi poartă numele.

Partida demonstrativă dintre echipa locală şi Craiova Maxima a adunat pe stadionul comunei sute de persoane dornice să revadă  foste glorii ale fotbalului românesc.

Chiar dacă picioarele nu le-au mai mers la fel de bine ca în tinereţe, fotbaliştii au demonstrat că fotbalul nu le-a ieşit din sânge.

Prezenţa în teren a fotbaliştilor a dat ceva emoţii tinerei generaţii, care a uitat complet ce se întâmplă la Osica.

De-a lungul carierei, Gheorghe Şoarece a evoluat la Steagul Roşu, Şoimii Sibiu, IOB Balş, FC Scorniceşti şi FC Olt, unde a fost remarcat ca unul dintre cei mai buni atacanţi din ţară.

%PM, %25 %854 %2017 %19:%Aug

Felicitata la 100 de ani

Cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani, osiceanca Pirvu Pauna   a fost felicitata de dl.primar Ion Ciocan, dl.viceprimar Ochescu Gheorghe si responsabilele Serviciului de asistenta sociala din cadrul Primariei Comunei Osica de

Sus,Raicea Maria si Popa Mariana  .Pirvu Pauna este mamă a 5 fete. Femeia are 9 nepoţi şi 12 strănepoţi  şi este primul osicean cu vârsta de 100 de ani premiat. După ce a fost felicitata , în prezenţa familiei, Pirvu Pauna a primit un tort, flori şi un premiu de 2.500 lei din bugetul local aprobat prin Hotararea Consiliului Local al Comunei Osica de Sus. La finalul întâlnirii  bătrâna a primit urări de viaţă lungă în continuare cu multa sanatate, la randul dumneai urandu-le celor prezenti sa traiasca 150 de ani.

Cu ocazia Zilei comunei Osica de Sus, organizate la Târgul Comunal, primăria şi consiliul local au organizat un spectacol artistic. Cei prezenţi au putut să se bucure de momentele oferite de interpreţii şi dansatorii Ansamblului „Doina

Oltului” şi de „Doina Romanaţilor”, ansamblul din localitate.

Avem onoarea de a va invita, vineri 20 noiembrie ora 12.00 la spectacolul inaugural al Centrului Cultural Osica de Sus.
Va asteptam!

Page 1 of 15

Fusce aliquam nec massa non consquat. Aenean dui neque, varius id viverra itae, semper sed liquam viverra.onec consquat pulvinar urna a pulvinar etiam

Adresa

Adresa :

Comuna Osica de Sus, Judetul Olt

telefon :

0249-418064

Fax:

+0249-417910

Utile