: 1 + 4 =
Meci comemorativ Fc Oltetul Osica - Craiova Maxima

Meci comemorativ Fc Oltetul Osica - Craiova Maxima

In data de 08 noiembrie in comuna Osica de Sus va avea loc un meci de fotbal cu ocazia comemorarii a trei ani de la trecerea in nefiinta a unuia dintre cei mai mari fotbalisti olteni, Gheorghe Soarece.

Evenimentele vor avea loc pe stadionul comunei Osica de Sus si vor incepe la ora 13.00 cu meciul dintre echipele de juniori '94 Oltetul Osica si juniorii formatiei Universitatea Craiova. Dupa partida de fotbal va avea loc o slujba de

pomenire, dupa care se va desfasura meciul vedeta al zilei, partida dintre formatiile FC Oltetul Osica si Craiova Maxima.

Va asteptam!

Gheorghe Soarece a fost unul dintre cei mai buni jucatori pe care i-a avut FC Olt Scornicesti. A fost golgheterul formatiei si autorul multor goluri importante ce au adus puncte pretioase pentru echipa din satul lui Ceausescu.

S-a nascut pe 5 decembrie 1955 în comuna Osica de Sus, judetul Olt, acolo unde locuieste si acum. Primul antrenor pe care la avut a fost Stefan Constantin, debutând în fotbal în anul 1969. Zece ani mai târziu îsi facea debutul si pe prima scena a fotbalului românesc. Timpul a trecut peste el, iar boala a rapus un fotbalist de care multi îsi aduc aminte cu placere. În urma cu patru ani am mers la gospodaria lui din Osica, una modesta, la fel cum a fost toata viata si Gheorghe Soarece. Desi stia multe întâmplari din acele vremuri, Gheorghe Soarece a evitat frumos sa le spuna, nu pentru ca ar fi ceva rau, ci pentru ca a trecut atâta timp si nu mai intereseaza pe nimeni. Oricum, pentru actualul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Mitica Dragomir, Soarece i-a purtat întotdeauna un respect deosebit.

Din pacate, fostul mare fotbalist al echipei FC Olt Scornicesti a parasit aceasta lume, una în care ultimii ani de viata i-a trait într-un anonimat poate si autoimpus. A vrut sa traiasca ultimii ani departe de nebunia din fotbalul actual, chiar daca el a fost un idol pentru multi dintre copiii si tinerii care veneau la meciurile sale. În 1975 a primit titlul de golgeter al Diviziei D, unde marcase 22 de goluri. Dupa performanta sa a fost selectionat în lotul echipei nationale de tineret. Cinci ani mai târziu, când FC Olt Scornice stiul a urcat pe prima scena a fotbalului românesc, lucrurile au început sa mearga si mai bine pentru Gheorghe Soarece. A înscris peste 100 de goluri si devenea idolul celor de la FC Olt. A mai fost legitimat la FC Brasov, Soimii Sibiu, IOB Bals, FC Scornicesti si FC Olt, unde a fost capitanul echipei. Dupa ce a renuntat la fotbal s-a retras într-o casuta din Osica de Sus si cu timpul a iesit din fenomenul fotbalistic.

000
Read 409 times
Rate this item
(0 votes)

About Author

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Fusce aliquam nec massa non consquat. Aenean dui neque, varius id viverra itae, semper sed liquam viverra.onec consquat pulvinar urna a pulvinar etiam

Adresa

Adresa :

Comuna Osica de Sus, Judetul Olt

telefon :

0249-418064

Fax:

+0249-417910

Utile