Duminica, 19 mai a.c, la propunerea d-lui. Laurentiu Gutica, directorul Muzeului Judetean Olt si la invitatia d-lui Ion Ciocan, primarul comunei Osica de Sus, Corul Symbol al Patriarhiei Romane,dirijat de catre dl. Jean Lupu, a dat raspunsurile la Sf.Liturghie in Biserica "Sf.Mare Mucenic Gheorghe" din localitate, preot paroh

Daniel Preda. Aceasta invitatie a avut ca motivatie faptul ca dl. Jean Lupu, dirijorul Corului Symbol, a fost elevul Scolii Generale din Osica de Sus.
Dupa slujba, atat soborul preotilor, in frunte cu pr. protopop Marin Raducan, cat si noi ca invitati, dar si organizatorii evenimentului, am vizitat Liceul "Ion Ghe.Rosca" din localitate si ne-am ospatat din pranzul oferit de catre primaria "primului municipiu rural din Romania", asa cum ii place d-lui primar Ion Ciocan sa spuna.
La intoarcere spre Bucuresti, in discutiile dintre cei 35 de symbolisti, s-au confurat urmatoarele impresii:
1.Comunitatea osiceana este deosebit de sensibila; copiii spuneau ca erau
impresionati de emotiile exprimate pe fetele enoriasilor la ascultarea cantarilor; ea s-a dovedit a fi si deosebit de ospitaliera, in frunte cu gospodarul sef al localitatii.
2.Liceul "Ion Ghe. Rosca" director d-na profesor Sorina Dude, ca organizare si ca dotare poate sta alaturi de Iiceele fruntase ale Bucurestiului, la care invata symbolistii.
3.D-nul primar Ion Ciocan exprima intocmai zicala"omul sfinteste locul". Ne-a impresionat capacitatea sa de implicare in toate domeniile din comuna, ( economic, cultural, social si gospodaresc) si de relationare fructuoasa cu toti colaboratorii locali, judeteni, nationali si europeni. Aceasta capacitate a sa este sustinuta de un nivel intelectual si de exprimare superioare, de un grad ridicat de empatie si de comunicare, precum si de o tinuta admirabila, atragatoare.Toate aceste calitati ale sale il indreptatesc sa -si faca proiecte pentru inca 2-3 mandate; o parte dintre aceste proicete laudabile ni le-a prezentat si noua.
Bravo, bravissimo, d-le primar!

Consiliul local

Gallery 

Who's Online 

We have 28 guests and no members online

Latest News

Ziua comunei Osica de ...

Duminică, 16 iunie, de Rusalii, la Osica de Sus a ...

O comună frumoasă și ...

In data de 13.04.2019, invitam toți locuitorii ...

Impozitele și taxele ...

Stimați cetățeni, vă anunțăm că impozitele și ...

Intrunirea Asociatiei ...

Primari din 14 comune oltene s-au reunit vineri ...

Login Form

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top