Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
: 9 + 14 =
Stiri si evenimente

Stiri si evenimente (75)

„Cinci acte de dragoste” la Osica de Sus

%PM, %25 %858 %2017 %19:%Aug Written by

Locuitorii din comuna Osica de Sus au avut parte de momente speciale la sfârșitul acestei săptămâni. La Căminul Cultural din comună au venit mari actori ai teatrului românesc. Cristina Deleanu și Eugen Cristea au umplut de bucurie

inimile celor prezenți la spectacolul cu piesa „Cinci acte de dragoste”.

Pe lângă proiectele administrative pe care Primăria Osica de Sus le are în vedere în această perioadă, reprezentanții ei se îngrijesc și de latura culturală a vieții locuitorilor de aici. Împreună cu Asociația Culturală „Promemoria” și Liceul Teoretic „Ion Gheorghe Roșca”, edilul comunei a reușit să aducă pe scena Căminului Cultural un spectacol de teatru.
„Cinci acte de dragoste” este spectacolul oferit de actori îndrăgiți ai scenei românești publicului din Osica de Sus.
Momentele cultural-artistice organizate la Osica de Sus au continuat cu un program de muzică folk susținut de elevii liceului din localitate.
Redactor: Mirela Vârșă

Iluminat festiv la Osica de Sus

%PM, %25 %858 %2017 %19:%Aug Written by

Iluminat festiv la Osica de Sus

Corul Symbol al Patriarhiei Romane la Osica de Sus

%PM, %25 %857 %2017 %19:%Aug Written by

Duminica, 19 iunie 2016 la invitatia d-lui Ion Ciocan, primarul comunei Osica de Sus, Corul Symbol al Patriarhiei Romane,dirijat de parintele profesor Jean Lupu si  doamna  profesor  Luminita Gutanu, cu acordul parintelui paroh Daniel

Preda si binecuvantarea Prea Sfintitului Sebastian, Episcop al Slatinei si Romanatilor,  va da raspunsul la Sf.Liturghie din Duminica Rusaliilor in Biserica "Sf.Mare Mucenic Gheorghe" din localitate.
Dupa slujba, atat soborul preotilor,cat si invitatii si osicenii vor participa sub Stejarul Recunostintei de la Gradinita din Deal  la a-IV-a editie a ,,Paradei portului popular".Parada va pune in lumina alaturi de jocul calusului si farmecul portului popular din Osica de Sus.
Sfanta zi de Rusalii va fi incheiata cu un concert al Corului Symbol la Caminul Cultural din Osica de Sus incepand cu ora 18.00.

Arc peste timp la Liceul Ion Gh Rosca

%PM, %25 %856 %2017 %19:%Aug Written by

Inaugurat cu o jumatate de veac in urma, Liceul din Osica de Sus, pentru ca asa s-a numit initial, devine in anul 2011 Liceul Teoretic "Ion Gh. Rosca".


Festivitatea organizata cu prilejul aniversarii a 50 de ani de existenta a reprezentat un omagiu adus liceului, o expresie a sentimentului de recunostinta pentru generatiile care s-au format, se formeaza si se vor forma pentru viata la Liceul Ion Gh Rosca.

Memorialul Gheorghe Soarece

%PM, %25 %855 %2017 %19:%Aug Written by

Au trecut şapte ani de când fostul component al formaţiei FC Olt Scorniceşti Gheorghe Şoarece marchează în ceruri. În amintirea sa, cei care i-au apreciat valoarea, dar şi simpli iubitori ai fotbalului au participat ieri la memorialul care

poartă numele atacantului. Momentul a fost marcat prin organizarea unui meci demonstrativ între echipa Olteţul Osica şi Craiova Maxima.

Cunoscut pentru calităţile sale de golgheter, Gheorghe Şoarece, fostul atacant al singurei formaţii din judeţ care a evoluat în Divizia A, FC Olt Scorniceşti, s-a stins la doar 54 de ani, răpus de o boală nemiloasă. Cei care l-au iubit nu l-au uitat, iar în cinstea lui prietenii au organizat o nouă ediţie a memorialului care îi poartă numele.

Partida demonstrativă dintre echipa locală şi Craiova Maxima a adunat pe stadionul comunei sute de persoane dornice să revadă  foste glorii ale fotbalului românesc.

Chiar dacă picioarele nu le-au mai mers la fel de bine ca în tinereţe, fotbaliştii au demonstrat că fotbalul nu le-a ieşit din sânge.

Prezenţa în teren a fotbaliştilor a dat ceva emoţii tinerei generaţii, care a uitat complet ce se întâmplă la Osica.

De-a lungul carierei, Gheorghe Şoarece a evoluat la Steagul Roşu, Şoimii Sibiu, IOB Balş, FC Scorniceşti şi FC Olt, unde a fost remarcat ca unul dintre cei mai buni atacanţi din ţară.

Felicitata la 100 de ani

%PM, %25 %854 %2017 %19:%Aug Written by

Cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani, osiceanca Pirvu Pauna   a fost felicitata de dl.primar Ion Ciocan, dl.viceprimar Ochescu Gheorghe si responsabilele Serviciului de asistenta sociala din cadrul Primariei Comunei Osica de

Sus,Raicea Maria si Popa Mariana  .Pirvu Pauna este mamă a 5 fete. Femeia are 9 nepoţi şi 12 strănepoţi  şi este primul osicean cu vârsta de 100 de ani premiat. După ce a fost felicitata , în prezenţa familiei, Pirvu Pauna a primit un tort, flori şi un premiu de 2.500 lei din bugetul local aprobat prin Hotararea Consiliului Local al Comunei Osica de Sus. La finalul întâlnirii  bătrâna a primit urări de viaţă lungă în continuare cu multa sanatate, la randul dumneai urandu-le celor prezenti sa traiasca 150 de ani.

Sambata, la Osica de Sus, s-a desfasurat prima editie a zilei localitatii, eveniment organizat odata cu balciul comunal

%PM, %25 %853 %2017 %19:%Aug Written by

Cu ocazia Zilei comunei Osica de Sus, organizate la Târgul Comunal, primăria şi consiliul local au organizat un spectacol artistic. Cei prezenţi au putut să se bucure de momentele oferite de interpreţii şi dansatorii Ansamblului „Doina

Oltului” şi de „Doina Romanaţilor”, ansamblul din localitate.

Spectacol inaugural al Centrului Cultural Osica de Sus

%PM, %25 %847 %2017 %19:%Aug Written by

Avem onoarea de a va invita, vineri 20 noiembrie ora 12.00 la spectacolul inaugural al Centrului Cultural Osica de Sus.
Va asteptam!

Centrul Cultural Osica de Sus prezinta spectacolul: Vioara lui George Enescu

%PM, %25 %847 %2017 %19:%Aug Written by

In 2012, violonistul Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail, solişti concertişti ai Orchestrelor şi Corurilor Radio şi doi dintre cei mai cunoscuţi muzicieni români ai momentului, au pornit într-o frumoasă „aventură" muzicală: turneul

„Vioara lui George Enescu la sate''.
în fiecare an, cei doi muzicieni, „obişnuiţi" ai marilor săli de concerte, pleacă să ducă muzica clasică mai departe, acolo unde astfel de evenimente artistice se petrec foarte rar sau niciodată: în sate şi comune din România. Turneul este cu atât mai deosebit cu cât publicul din ţară are ocazia de a-l asculta pe Gabriel Croitoru cântând chiar la vioara la care a cântat şi George Enescu! Artistul deţine dreptul de a interpreta pe vioara de patrimoniu universal Guarneri, instrument aflat în administrarea Muzeului Naţional „George Enescu". De această dată, cea de-a IV-a ediţie se va opri şi la Centrul Cultural din Osica de Sus, unde veţi asculta un repertoriu ce probează virtuozitatea celor doi muzicieni.

Ziua Mondiala a Mediului

%PM, %25 %846 %2017 %19:%Aug Written by

5 iunie, Ziua Mondiala a Mediului a fost marcată în Osica de Sus printr-o amplă acţiune de ecologizare a izvorului centenar Cheleştina,lucrare hidrografică realizată odată cu construirea căii ferate Piatra-Olt- Caracal – Corabia. Motivul

construirii ei a fost captarea şi drenarea apelor din pânza freatică provenită din Dealul Viilor. Acţiunea a fost realizată prin colaborarea dintre Liceul Teoretic ,,Ion Gh.Roşca” Osica de Sus şi Primăria Comunei Osica de Sus care şi-au unit astăzi forţele pentru a reabilita acest spaţiu de interes comunitar, depozitar al tradiţiilor osicene legate de utilizarea izvorului Cheleştina.

Page 1 of 6

Fusce aliquam nec massa non consquat. Aenean dui neque, varius id viverra itae, semper sed liquam viverra.onec consquat pulvinar urna a pulvinar etiam

Adresa

Adresa :

Comuna Osica de Sus, Judetul Olt

telefon :

0249-418064

Fax:

+0249-417910

Utile